BIA KUPA 2023.08.26.

A biatorbágyi Peca-tó Sporthorgász Egyesület (Peca-tó SHE) legnagyobb rendszeres éves rendezvényét, a Bia-kupát idén augusztus 26-án tartotta meg. Az időjárás olyan volt, amilyen – hőség -, de legalább a horgászokat leginkább veszélyeztető vihar és villámok a verseny időpontjához igazítva, későbbre halasztották bejelentkezésüket.

Az előzetes regisztrációk alapján 35 csapatra számítottunk és készültünk, a verseny végül 27 csapattal indult el.

A csapatok az általános, illetve versenyzői kategóriában indultak. A versenyzői kategóriában jellemzően MOHOSZ által valaha regisztrált versenyzők, illetve a hazai és nemzetközi finomszerelékes horgászversenyeken alkalmazott technikák művelői indultak. Nem mindig a versenyzői kategória győztese fogja a legnagyobb súlyt, idén ez is sikerült a minden évben sikeresen versenyző METRO csapatának.

A NÉBIH két csapatot nevezett a versenyre, melyből a “Megfoglak II.” csapat az általános kategória bronzérmét nyerte el, a legjobb női horgász díjával egyetemben.

A Hárosi öbölben működő Honvéd Sporthorgász Egyesület csapata – akik tradicionálisan jó kapcsolatot ápolnak Egyesületünkkel, igyekszünk mindig egymás versenyein részt venni, egymást támogatni – versenyzői kategóriában az ezüstérmet nyerték el. Jó súllyal, kiváló eredmény.

A biatorbágyi Önkormányzat erős csapatot indított (Nánási-Kézdy Zsófia, Szanyi József, Orcsár Péter), a kapott horgászhelyük sajnos a dobogós helyezésüket megakadályozta (a korábbi években sem volt a versenyeinken a mozgáskorlátozottak számára fenntartott, 5. sz. stégünkön erős eredmény. A stég kényelmes, árnyékos, de valamiért a halak nem annyira szeretik a közelségét).

 
Az eredményhirdetés az Önkormányzat részéről Nánási-Kézdy Tamás felkonferálásával indult, kellő súlyt adva a rendezvény fontosságának és támogatottságának.

Az eredményhirdetést Zsíros Sándor verseny, ifjúsági és környezetvédelmi felelősünk, valamint Hegyi Pál elnökünk vezette le.

 
Értékelések:
Általános kategória:
I. Barkács Team 15.650 g (Lekrinszky Tibor, Tóth Tamás, Orbán Sándor)
II. HFB Team 15.020 g (Horváth György, Farkas Richárd, Budaváry Péter)
III. Megfoglak II. 10.740 g (Fürediné Krocskó Gabriella, Füredi Bálint, Menyhért Tamás)
IV. Ihászok 9.840 g (Ihász Imre, Ihász Imre Csaba, Ihász Balázs Károly)
V. Hal-Ászok 8.360 g (Pári Bertalan, Villert Máté, Sancra Zalán)
VI. Halatlanok 6.880 g (Nikics Ferenc, Lajer János)

Versenyzői kategória:
I. Metro Fish 19.240 g (Póka Gyula, Radó István, Póka Krisztián)
II. Honvéd 10.880 g (Egresi Csaba, Egresi Tibor, Csirkovics Sándor)
III. Parádés Pecások 2.450 g (Gazdag Zoltán, Kinder Tamás, Gazdag Patrik)

Különdíjak:
Legnagyobb halat fogó: Póka Krisztián, 2.590 g, tükörponty (Metro Fish csapat)
Legkisebb halat fogó: Dajka Olivér, 50 g, dévérkeszeg (Hercegi 3 generáció)
Legeredményesebb női versenyző: Fürediné Krocskó Gabriella 10.740 g (Megfoglak II. csapat)
Legfiatalabb versenyző: Dajka Olivér 2.016 g (Hercegi 3 generáció)