Napijegyes horgászrend

A napijegy kiváltásának feltétele: érvényes horgászengedély és állami jegy megléte. 2021-ben március 26-tól október 31-ig van lehetőség a napijegy megvásárlására. Az éjszakai horgászat első napja: 2021. Április 30. csütörtök, az utolsó: Október 03. szombat. Éjszakai horgászatra minden pénteken, szombaton, illetve az ünnepnapokat megelőző napon van lehetőség. Ilyenkor váltható a 24 órás jegy! A nappali horgászjegy 06 órától 18 óráig, az éjszakai jegy 19 órától reggel 06 óráig érvényes, a horgászidő a napkelte és napnyugta változással rövidül! Napijeggyel a Benta patak partoldalán lehet horgászni az érkezés sorrendjében. A napijegy megváltása előtt a horgászatot megkezdeni TILOS!

Közös haltartó használata tilos!

Napijegy az egyesületi horgásztanyán váltható:

  • nappalra: reggel 6 órától
  • éjszakára: este 18 órától

A partoldalon felszabadított területen (1-4 horgászhely)csak június 1. és szeptember 30. között lehet horgászni!

A halőrnél etető anyagok, alapvető horgász cikkek vásárolhatók.

Az elvihető halak méretkorlátozása:

  • ponty 30cm max 5 kg
  • amur 40cm
  • süllő 40cm
  • csuka 40cm
  • harcsa 60cm

Méretkorlátozottból naponta 2 Db, egyéb halból (keszegfélék, kárász ) 3Kg

 

Méretkorlátozás az Országos Horgászrend szerint. Állami jegy szükséges! Fajlagos tilalom pontyra és harcsára nincs. Tilos csónakot használni, mentés és halgazdálkodási feladatok kivételével! Tilos és életveszélyes télen a jégre menni, korcsolyázni, nyáron fürödni, állatot füröszteni, vízi sporteszközt használni, sportolni, kutyát a tó és a hozzá tartozó területeken szájkosár és póráz nélkül szabadon engedni! Tilos a már kifogott, és haltartóba helyezett halat a később fogott hallal kicserélni!

A TÓ GARANTÁLTAN TÖRPEHARCSA MENTES!

2016. április 01-től fenekező horgászat esetén etetőanyagok (ide értve a bojlikat is) beszórását, csúzlival történő belövését, kézzel való vízbejuttatását megtiltja. Fenekező horgászathoz az etetőanyag csak és kizárólag az etetőkosárba belegyúrva használható, napi maximum. 1 kg. Úszóval való horgászat esetén engedélyezett az etető csúzli használata, illetve az etető gombócok kézzel való rádobása a bedobott úszóra, napi maximum. 1 kg. A bevezetett korlátozás határozatlan ideig érvényes. Kérjük a Sporttársak megértő közreműködését.

Letölthető dokumentumok 2021