Favágás miatti hétvégi korlátozások

Fák gallyazását, valamint vagyonra és életre veszélyes fák vágását végzik a hétvégén a Peca-tó nyugati partján, a Tó sétányon. A vágást – minden engedély birtokában – a Peca-tó Sporthorgász Egyesület rendelte meg a vállalkozótól. A Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai szerdán voltak terepszemlén, és nem emeltek kifogást. A munkálatok 35 fát érintenek. Elsősorban az ágak visszavágása történik emelőkosaras járműről. A tervek szerint csupán 5-8 sérült, kiégett, korhadt, életveszélyessé vált fát fognak kivágni. A kivágott fákat természetesen csemetékkel pótolják.
A vágási munkák 2020. február 1-jén szombaton 8 órától sötétedésig folynak. A munkavégzés alatt a Tó sétány Körte és Eper utca közötti szakaszát 8-10 óra között teljes egészében lezárják. Kerülni a Szirom utca irányában lehet majd. Egyéb szakaszokon a 38 méteres emelőmagassággal rendelkező jármű mellett körültekintéssel el lehet majd haladni.
2020. február 2-án vasárnap csupán gallyazás, takarítás lesz, ez közlekedési fennakadásokat nem fog okozni.

A Peca-tó Sporthorgász Egyesület elnézést kér a kellemetlenségek miatt, és kéri a lakosok megértését és együttműködését a munkálatok során.

Forrás: pecato.hu